In de klassieke reclame zoals we die al ons hele leven kennen ‘duw’ je als het ware je product onder de neus van je ontvangers, zonder dat ze hierom hebben gevraagd. Zo kan je een behoefte creëren. Online adverteren gebeurt op basis van bepaalde zoektermen of op basis van interesses of interacties. Je ontvanger weet met andere woorden al wat hij of zij wil. Sterker nog: hij of zij heeft er online al naar gezocht. Je speelt dus in op een behoefte die al bestaat, en zorgt ervoor dat je zichtbaar bent met je product of dienst. Dit is het verschil tussen push en pull marketing.
Wanneer je beslist om in te zetten op advertising, dan bouwen we die campagnes op rond de zoekwoorden die voor jou relevant zijn. Wat die relevante zoektermen zijn hangt af van de populariteit, de mate waarop ze aansluiten op jouw business en de kostprijs en de concurrentie voor dat zoekwoord. We voeren daartoe een keyword audit uit en doen een voorstel voor de uitwerking van de advertentie. Het is trouwens niet enkel voor wie wil adverteren dat deze zoektermen interessant zijn. Je kan er ook je teksten mee opbouwen (meer over SEO-copywriting) zodat je ook organisch beter begint te scoren bij zoekopdrachten die relevant zijn voor jouw business.
Bij Google Search Ads betaal je Google om je een hogere ranking te geven bij het ingeven van een bepaalde zoekopdracht. Je biedt mee in een ‘virtuele veiling’ rond een bepaald zoekwoord. Of je getoond wordt of niet hangt af van verschillende factoren. Je budget is uiteraard belangrijk, maar ook de kwaliteit van de advertenties moet hoog genoeg zijn om kans te maken op een plaatsje in de top 3. Google wil haar gebruikers kwalitatieve zoekresultaten tonen en hierbij horen ook de Search advertenties. Een hoog budget is dus geen garantie voor een vertoning. Stop je met betalen, dan verdwijn je weer uit de zoekresultaten. We mikken altijd op een top 3-positie te behalen met je advertentie, zodat je advertentie veel aandacht (en kliks) oplevert. Jouw toekomstige klant zit met een bepaalde vraag of behoefte waar jij proactief op inspeelt. Jouw product of dienst die aan die behoefte kan voldoen wordt onder de aandacht gebracht.
Hoe beter je je website hebt geoptimaliseerd voor zoekmachines, hoe beter de SEA advertenties zullen scoren. Een goede SEO betekent dat de website goed te begrijpen is voor zowel mensen als zoekmachines. De Dwell time en de bounce rate zijn SEO-factoren, maar als die niet goed zitten zal de kwaliteit van je advertenties ook verminderen. Met als gevolg dat je op een lagere positie terechtkomt en een hogere kost per klik zal betalen. In je activatiecampagne zorg je er dus maar beter voor dat je acties op elkaar zijn afgestemd. Meer over SEO copywriting vind je hier.
Bijna iedereen is aanwezig op één of meerdere social media kanalen. Als gebruiker hierop aanwezig zijn is gratis, dus de sociale netwerken halen 100% van hun inkomsten uit advertising. Er worden dan ook verschillende mogelijkheden aangeboden en er komen ook steeds nieuwe platformen bij. Bij SMA is het mogelijk om heel gericht de doelgroepen te segmenteren. We kunnen zaken als geslacht, leeftijd, regio, interesses en nog veel andere zaken opnemen. Als je goed weet wie jouw doelpubliek is kan SMA dus een interessant medium zijn om jouw product of dienst onder de aandacht van de juiste mensen te brengen. SMA is vooral interessant voor brand awareness en om je publiek een kijkje achter de schermen te bieden. De keuze van het social media kanaal is afhankelijk van jouw manier van communiceren, het budget dat je eraan wil besteden en de groep van mensen die je wil bereiken.
Je kan van ons een geargumenteerd voorstel verwachten met targetingbepaling, opmaak van de advertenties, budgetinschatting en monitoring.
SEA en SMA zijn veelgebruikte online advertentiemethodes, maar er zijn nog talrijke mogelijkheden. Affiliate marketing, waarbij je via banners adverteert op externe websites en zo meer personen naar je eigen webplatform leidt is er daar één van. Google display campagnes - waarbij ook met banners wordt gewerkt - worden vaak gebruikt om aan brand awareness en remarketing te doen.
(Bijna-)klanten die om één of andere reden op een bepaald moment afhaakten in je customer journey kunnen op die manier weer geactiveerd worden zonder dat je opdringerig overkomt. In een goede marketingmix zijn alle kanalen die je inzet op elkaar afgestemd.
De kunst bestaat erin om uit deze mogelijkheden voor online advertising en marketing de interessantste kanalen te kiezen (dus die waarop je doelgroep aanwezig zijn) en ze op de goede manier in te zetten. Daarbij hou je rekening met de customer journey: je biedt de gepaste content aan voor elk stadium waarin de potentiële klant zich bevindt. Anders bestaat de kans dat je veel betaalt voor bezoekers op je website die daar vervolgens geen actie ondernemen.
Contacteer ons voor een onderbouwd voorstel dat focust op conversieoptimalisatie. Een goede landingspagina die aansluit bij de campagnes is daarbij een must. Ook hierin kunnen we jou ondersteunen.