Jouw organisatie heeft een CRM waarin alle contactgegevens van klanten worden bijgehouden. Om daar toegang toe te hebben, heb je een login met wachtwoord nodig. Daarnaast beschik je over een CMS voor het beheer van je website. Je hebt alweer logingegevens nodig. Jouw facturatieapplicatie? Logingegevens. Misschien heeft jouw organisatie ook nog een supportsysteem? Opnieuw logingegevens.
Dit zijn maar enkele voorbeelden. Niet altijd evident voor jouw medewerkers om de logins van alle applicaties veilig bij te houden. Single Sign-On (SSO) is dan een handige en veilige oplossing.
Net zoals een securitybedrijf een concert beveiligt, beveilig jij met SSO jouw online omgeving. De security beheert wie toegang heeft en in welk mate. SSO werkt op een gelijkaardige manier. Het kan bepalen tot op welk niveau iemand toegang krijgt. SSO geeft door welke rol jij hebt en beheert jouw toegang door middel van een aparte applicatie (identity provider). Het is een gecentraliseerd gebruikersbeheer.
Je bent er sowieso al mee in aanraking gekomen. Verschillende websites ondersteunen (social) identity providers om aan SSO te doen. Organisaties zoals Facebook, Google en Microsoft bijvoorbeeld maken allemaal gebruik van SSO. Als je wil inloggen op Spotify kan je dat doen met jouw Facebookprofiel enzovoort.
Wij zijn helemaal mee met de voordelen van Single Sign-On. Wil je meer weten over het implementeren van SSO voor je eigen medewerkers maar ook voor je klanten- of ledenbestand?